Till Startsidan
     
 
 
ARKIV 09

ARKIV 08

091211

Öppet varje dag fram till julafton...

Nu är det öppet varje dag fram till julafton på Krukmakeriet, välkommen inn...

Mån- Fre 12-18

Lör 11-15

Sön 12-16

 
 

091210

Nu rullar drejskivan på krukmakeriet fortare än på länge och ungnarna är brännheta.

Det är som en tomte verkstad som ska hinna med alla beställningar. Jätte roligt och jätte dammigt!!

Skulle om jag haft råd behov av en städerska!

Brännheta klappen i år från Katarina.k är nog ljusbrickan och ljusstaken i svart eller vitt.

En mugg är alltid rätt och på Katarina.k finns det muggar av alla de sorter och storlekar.

Välkommen till ett laddad krukmakeri med mycket kärlek till leran!

 
 

091110

Skapa stämning med ljus!

Måste bara förklara att bokstäverna på ljusen är gjorda i keramik och löstagbara, kostar 190 kr/set. Ljusfatet som ljusen står på är ca 18x45 cm lång och finns i svart och vit glasyr, kostar 540 kr och finns med olika relieff mönster. Ljus väljer du utifrån den stämning du vill skapa. Vi har precis fått en laddning fina ljus med sammets yta som har fint djup i sin färg och brinner bra. I detta gråa mörker känns det som en tröst att få tända några ljus som skapar fin stämning. Vi som hade snö, ja inte mycket att skryta om men iallafall vitt!!

 

 
 

091026

En ljus nyhet i höstmörkret!

Ja, det tog 17 år innan jag gjorde min första oljelampa. Men här är den! Enkel, klassisk i sin form och med ett vackert möster vid lågan.

Ytterligare en anledning till att denna kom till är att det i dagarna lanseras en ny lampolja som är barnvänlig och gjord på vegetabilska oljor istället för mineralolja.

Denna lampolja kommer inom kort att säljas på krukmakeriet. Oljelamporna drejas i tre storlekar och kostar från 290 kronor, finns just nu i vit glasyr.

 
 

091001

Tjejkväll med många nyheter!

Ja, så var det tjejkväll igen i Piteå! Tiden rinner iväg fort. För mig är denna kväll ett tillfälle att presentera nyheter för hösten och vintern. Så ugnarna går varma för att hinna få fram allt gods. Förutom nya glasyrer i höstens trendfärger lila och petrol som just nu finns i de härliga kannorna, så kommer "ord-bokstäver" att smycka dina ljus med. Min första oljelampa har sett dagens ljus, fast jag rekomenderar att tända den i skymning eller höstmörkret. Gör ett vackert stileben med mina nya "stenpumpor", möglar inte!

Välkommen in till ett brännhett krukmakeri!

 
 

090930

Klimatsmarta Kannor!

Allt på en gång! I veckan är det klimatsmarta veckan, konstens vecka och Tjejkväll på torsdag. På drejskivan har det skapats kannor i olika storlekar och några är glaserade i höstens trendfärger, lila och petrol. Var klimatsmart och gör ditt eget bordsvatten i en vacker kanna! Fler nyheter ser dagensljus som jag berättar om imorgon,håll utkik!

 
 

090910

Rabarber fortsätter...

Sommarens succé fortsätter. Tack alla Pitebor och andra för all er respons! Efter en utvärdering av sommarens konsthantverksprojekt kan vi tala om att en fortsättning följer fram tom 31 decmber 2009. En chans för oss tio hantverkare att vidarutveckla vår idé om en gemensam shop mitt inne i centrala Piteå.

 
 

090908

Nytt i brännheta shopen...

Nu börjar det komma fram några av höstens nyheter. Här kommer några brännheta tips från en varm ugn och ett hett krukmakeri!

 
 

090828

Sommarens sista bär på tårtfat!

Kan bara inte låta bli att visa tårtan som jag "slängde" ihop för några dagar sedan när jag fick oväntat besök!

Kände mig rik när jag bara kunde gå ut i trädgården och plocka ihop lite bär och dekorera med.

Tacka vet jag att ha marängbotten hemma för eventuella akuta behov.

Sedan vill jag rekomendera ett vackert kakfat.

Det förhöjer ögonfröjden på vilka kakor eller tårta som helst!

På Krukmakeriet hittar ni två storlekar och de finns i svart och vitt just nu!

 
 

090824

Nu börjar hösten rulla in...

Nu när skolorna startar brukar alltid det där "ii-let" komma, som vi säger här upp!

Behovet av att återskapa ordning och reda efter sommarens lösa rutiner.

Man vill rensa ut en del och byta färger i sin omgivning.

Ja ialla fall jag brukar få ett sånt iil ! Det som brukar gå snabbast och ge ändå stor effekt är kö! Bara att byta disktrasa kan ge en ny värld. Här kommer min disk  Station" för borste, disktrasa, och diskmedel.

Här visas den med en ny disktrasa från Tone, en av tjejerna från Rabarber.

Dessa disktrasor kommer du att hittta i flera färger redan nästa vecka hos mig på Krukmakeriet.

 
 

090812

Häftig foto utställning!!!

Ni missar väl inte Maria Fälts fotoutställning på Piteå Konsthall! Jag var tyvärr inte med på vernisaget men jag är faktiskt med i utställningen, om ni känner igen mig!?

Den består av porträtt på femton Pitebor mer eller mindre kända.

Har följt Marias utveckling som fotograf och kan bara säga GRATTIS ! Kul att se modet i att våga genomföra denna idé! Vilken utveckling! Grattis ännu en gång och jag ser fram emot nästa projekt.

OCH pitebor missa inte denna utställning den håller på tom 22 Augusti.

Ps . detta är en bild från när vi som bäst håller på att förverkliga en av Marias fotoideér!

 
 

090810

Sommar stängt på Krukmakeriet!

Nu tar krukmakeriet sommar ledigt en vecka, 10-17 augusti. Under denna tid kan du handla min keramik uppe på Rabarber sommarshopen i småstaden. Vi har öppet Mån-Fre 10-18 och lör10-15. Ni kan även shoppa i Brännheta shopen på Hemsidan www.katarinak.se eller maila er beställning/ förfrågan på info@katarinak.se. Annars är ni hjärtligt välkomna att höra av er tisdagen den 18 Augusti när krukmakeriet åter öppnar. Ha en skön sensommar!

 
 

090802

Jag blev kär i en ängel....

Egentligen har jag lite ledigt nu och är med min familj på resande fot i södra Sverige.

Men kunde inte låta bli att dela med mig av denna enkla kärlekshistoria!

Kanske någon mer upptäcker den och blir "kär". Mina tonåringar stönar högt men jag är påtagligt påverkad av Carl Milles staty på Nacka Strand. Hoppas jag det heter!

Iallafall är den mäktig med bågen och vattnet. Sedan ser man att det står någon däruppe och rättar till stjärnhimmlen. Blir faschinerad, men då upptäcker jag en ängel som står längst nere vid foten av bågen. Lite nochalant lutar han sig mot bågen med ena foten, tittar upp och undrar om han däruppe vill ha en stjärna till uppkastad?

Jag blir helt förälskad! Så himla coolt!

 
 

090731

Som smör i solsken....

Eller är det så att jag bara har två händer? Kanske båda delarna !

Har iallafall nu innan jag tar ledigt från drejskivan, drejat några fler TURfåglar i svart och lite annat.

Det känns jättekul att responsen på min putslustiga fågel har fallit så många på läppen! En perfekt gåva till alla blomkrukor och trädgårdar.

Den heter TUR fågel för att dagen när de första fåglarna skulle glaseras så fick jag fyra samtal från bekanta som alla den dagen fått något positivt besked.

Jag blev glad för dem och kände att detta måste vara en turdag och det blev väldigt klart att denna fågel skulle få namnet TURfågel!

Annars spinner den på tanken att ingen är perfekt, men med vackra vingar och en glad näbb har alla ett värde i denna värld.

 
 

090729

Vad tänker hon på...?

Har sedan en tid varit faschinerad av gamla fotografier.

Jag har dessutom lyckan att få ta hand om ett gammalt foto album som tillhörde min gammelmormor.

Där det finns ett antal porträtt från början av sekelskiftet och dessutom är de flesta tagna i Amerika. Dit hon utvandrade som ung flicka och träffade och gifte sig med sin blivande man.

De kom tillbaka till Sverige efter ett antal år med en familj på tre barn, varav en var min mormor.

Detta album har jag bläddrat i ett antal gånger och några bilder är utvalda för de av någon anledning grep tag i mig och fick mig att fundera över ögonblicks mötet med en kamera. vad säger det om oss? Hur mycket kan en bild tala?

Mitt arbete har gått ut på att på något sätt få över dessa foton på lera. Tror jag blev lite gråhårig på kuppen! Kom in och kolla vad det blev av dem...

 
 

090724

Kolla in karaffen ...

Kan inte låta bli att visa mitt inköp på Rabarber! Den är blåst av Linda och jag älskar den redan. Ännu mer sin vi kokade saft och den får stå framme och användas.

Det blir kostsamt att arbeta i en affär som Rababer!

Konsthantverk från tio hantverkare med alla möjliga ideér och uttryck. sommarshopen kommer att vara öppen till 31 augusti. Har du inte varit in , välkommen! shopen ligger på övreplanet i Småstaden( galleria mitt i Piteås hjärta utefter Storgatan).

Saften är en sån där snabbis med mycket socker, tyvärr. Men vacker färg blir det. Längtar till blåbären kommer då kan man vara lite nyttigare och koka blåbärsdryck.

 
 

090722

Hej hopp vad tiden går fort...

Förstår om ni tror att det står stilla på krukmakeriet ! Men det gör det inte, här snurrar drejskivan på högsta varv och fullt med sommargäster i shopen! Det känns jätteroligt att få träffa alla gamla återkommande kunder som är upp och gästar staden. Hörnan med bruksting på dialekt är populär bland både nya och gamla kunder och ett hett diskussionsämne vad gäller stavning och uttal. Det känns roligt att göra någonting för att bevara vårt Pijtmååle. Roligt också att den "går hem" i den yngre kundkretsen.

 
 

090622

Midsommar med sill,dill och jordgubbar..

En sköön midsommar hoppas jag ni alla avnjöt! Här uppe i norr var det en aning kyligt men trevligt ändå. Det blev inget badande men god mat coh massor av skratt.

Trodde aldrig jag skulle säga att jag längtar efter att äta sill, men jag har nog blivit vuxen trots allt eller var det tillräckligt gammal?

Spenderade helgen med gott sällskap och knytis som bjöd på ett dinglande buffé bord som fick de flesta vuxna att överge sin köttbit.

Tycker det är spännande när alla bjuder till och tar med sin favoriträtt. Det blir verkligen en spännande mix av smaker.

 
 

090610

Brännheta tips till examen och studenten...

Här kommer några brännheta tips för er som ska ge bort en gåva till fröken, magistern eller någon student..

Gå gärna in brännheta shopen så kan du se utförligare beskrivningar eller ring till krukmakeriet 0911-164 50. Välkomna in till ett brännhett krukmakeri där drejskivan och ideérna snurrar på!

 
 

090607

Kunde inte låta bli...

Har påtat i trädgården och renoverat mitt hus hela helgen eller ja städat!

Men det kan anses som en större renovering för damråttorna hade verkligen övertaget hemma hos oss!

Mitt i allt detta var jag förbi krukmakeriet och satte en ugn (som det heter i min värld).

En ugn full av beställningar till studenter och lärare. Det är examen nästa vecka om det är någon som missat det?

När jag kom hem full av inspiration kunde jag inte låta bli att sätta några TUR fåglar i en av mina "rabatter", en cementring full av vass!

 

 
 

090603

Rabarber en ny sommarshop med konsthantverk...

Idag öppnar vi (tio konsthantverkare från Piteå) en sommarshop i Småstaden i centrala Piteå. Den kommer att vara öppen tom 31 augusti och vi får se vad framtiden bär med sig...

Katarina.k kommer alltså att finnas på två ställen i sommar mitt i centrala staden Piteå! Otroligt roligt och inspirerande är det och blir det att jobba ihop med fler själar som brinner för konsthantverket! Missa inte heller konsthantverksutställningen från hela Norrbotten på Konsthallen i Piteå som har öppet till 25juli. Härligt! Det duggar tätt med konsthantverk i Piteåstad.

 

090601

En nyhet från mig till alla trädgårdar...

...eller ståendes i någonstans i ditt liv. Där vill denna putslustiga tur fågel vara!

Ja nu kommer jag att dugga tätt med nyheter i och med att jag varit avskuren från cybervärlden ett tag.

Här kommer en! Denna fågel

som blev till när jag filosoferade om min fikastund i min köksträdgård i sommar och ser alla mina grödor växa! Ps. det enda som jag brukar lyckas med är sockerärtor och potatis!

Tänkte i allafall att, då vill jag se på någonting som gör mig glad och känner att jag duger som jag är, inte helt perfekt men charmig och spontan! Den finns i tre storlekar från 390 kr och med olika färger på näbben. kommer strax i Brännheta shopen !!

 
 

090531

Dator haveri och lite annat
smålk i bägaren...

Det har varit tyst på bloggen men nu är jag igång och har massor med nyheter!

Man känner sig liten när datorn börjar krångla! Har tur som har en kreativ leverantör  men vad hjälper det när man har för bråttom ibland. Under tiden har drejskivan rullat på och strax kommer det nyheter på löpande band!

 
 

090516

Den årliga invigningen av golfsvingen

Äntligen börjar gräset spira och man känner en längtan till grönskan och alla härliga grillkvällar med kompisar och sist men inte minst golfen. Trodde inte att den skulle sätta prägel på mitt liv men det har den gjort och numera är ett normalt inslag i min sommar.

Än så länge är det inte så mycket golf på drejskivan, men jag tror att det kommer inslag av golf i sommarens

skapande. Vi får väl se!.....

 
 

090511

En otursfågel i familjen..

Ja en av mina döttrar har verkligen otur.

Andra sommaren i rad kommer hon att spendera med gipsat ben.

Ett underbensbrott som har gått av, nu två gånger på exakt samma ställe! Till och med det ska vara näst intill omöjligt. 

Detta har påverkat min tid i krukmakeriet, så det har blivit några sena kvällar på krukmakeriet.

Där drejskivan snurrar på som bara den och nya ideér som testas för fullt.

Det arbetas som mest intensivast med MorsDag och kommande studenten. Håll utkik!!

 
 

090502

Grunden för en fin middag...

Tycker att det är svårt att hitta fina dukar som är stora nog till mitt matbord.

Spira har en lösning, en vaxduk som man kan köpa på löpmeter. Kvalitetsmässigt lurar den både ögat och handen.

Det varken ser eller känns som en vaxduk. Helt suverän att hålla ren en längre tid och fin nog att ha till fest! Här ser ni mönstret Spaljé

grön/turkos på mitt köksbord.

Kan det bli bättre? Jo, den finns i flera mönster och färgställningar .

Det är bara att komma in till krukmakeriet och välja och

vraka!

 

 
 

090430

Nytt och fräsht i badrummet...

Tömde en ugn idag och äntligen blev de nya tvålfaten klara.

Här visas de tillsammans med tvål från Jeanettes naturtvål i Haparanda och nagelborsten är från Iris Hantverk. Förutom att jag själv vill ha det i mitt badrum så är det här en fin "gå bort" present.

Det blir som ett litet SPA- kit för händerna!

Som keramiker är man inte bortskämd.

Det brukar gå åt en tub handkräm per vecka för att inte torka ut fullständigt. Jeanettes tvål är i det fallet helt suverän, den torkar inte ut huden.

 
 

090425

Sista dagarna på "touren"...

Ja så var det då de berömda sista dagarna på snö.

Min tur hade äntligen kommit att få fara på en tävling en helg. Lite längre bort än det vanliga, dvs typ 20 mil. Jag har spenderat helgen i Tärnaby. Det har varit en lång säsong men för en icke vallakunnig keramiker handlar det mest om att bistå som fikaansvarig och mammacoach. Vi hade trots lite halvdåligt väder en jäätte skön helg och det känns helkul att se alla dessa ungdommar komma susande nerför backen.

Våran familj växlar intresse redan nästa vecka ,då börjar golfsäsongen. Fast här uppe i Piteå är det mest mentalträning än så länge, gräsmattan är fortfarande snö belagd!

 
 

090422

Brickor man inte får nog av..

Spiras fina brickor finns i olika storlekar coh vårens mönster. Allt från liten bricka på 30 cm,46 cm och ett magnefikt brickbord på 68 cm.

Måste säga att jag personligen är helt såld på brickan som är 46 cm i diam. Perfekt för att ladda ett fika för 4 personer. Oumbärlig för sommarens fika i uterummen, när man ska släpa  koppar och fikabröd in och ut.

 

Här visas brickbordet "stensöta" i turkost med bricka 46 cm med två te koppar i "kvist" , en vit servis med handmålad utanpåliggande dekor.

 
 

090414

Vardag igen...
men det är vår!

Så var det vardag igen, men jag klagar inte! Jag har drejat idag och mycket roligare än så kan man inte ha på sitt jobb.

Känner att efter helgen spirar det i

fingrarna och det har blivit kryddkrukor, olivkrus och vitlöksrivar på drejskivan idag.

Just dessa kommer att få en svart glasyr som påminner om svart järnmalm. Naturligtvis kommer de senare med vit glasyr.

Kanske man ska sätta lite fröer?..

Där går en av mina gränser. Det verkar vara omöjligt för mig att få dessa små spirande frön att överleva till något större.

Det ser ju så fint ut på fröpåsen!

 
 

090413

Äntligen kom solen!

 

Så kom den solen! Den efterlängtade! Vi har haft en kanondag här vid kusten och jag har inte gjort många knop idag. Det som känns roligt att alla människor tinar fram med solen och vi har haft besök hela dagen lång, eller "främman" som man säger här uppe. Det har varit 10grader i skuggan och snön smälter som bara den! Det behövs, vi har ett snötäcke som i alla fall på vår gräsmatta är ca 0,5 m djup. Känns fortfarande en bit kvar innan vi tar fram gräsklipparen.

 
 

090410

 Ha en sköön helg!

Nu är vi redan inne i påsken och som jag har längtat ! För första gången på ett bra tag är hela familjen hemma samtidigt! Just nu lyser solen med sin frånvaro men jag har hopp. Är mest nu koncentrerad på maten, strax får vi middags främmande  och jag ska göra det sista, en tårta!  Sköt om er i påsktid................

 
 

090402

Vår yra på krukmakeriet under tjejkvällen!

Äntligen börjar det spira av vårtecken och man riktigt känner hur glad man blir av allt ljus.

Ett säkert vår tecken här i Piteå är ”tjejkvällen”.

För den ej invigde, är det en kväll där stan håller öppet extra länge. Det är fina erbjudande i butikerna och massor av annat kul händer.

Här på krukmakeriet är det lite mer yrigt än vad det brukar vara.

Har dukat fram vårens nyheter från krukmakeriet. Där det hetaste tipset just nu måste vara Vårfåglarna som finns i flera storlekar och olika färger på sina stjärtfjädrar.

 

Från Spira, härliga dukar, kuddar och tyger i vårens mönster. Missa inte deras brickor som är helt otroligt fina, 10 % rabatt under tjejkvällen på hela Spiras sortiment (även vårens nyheter), av det som finns hemma på krukmakeriet.

 

Vår fräscht i köket på det enkla sättet, byt kökshandduk! Eller en fin ”gå bort” present till påsk! Här prickig kökshandduk + disktrasa från Malin Westbergs Collection för 70 kr (ord.pris 95kr) och från Spira 95 kr ( ord.pris 120 kr)så långt lagret räcker.

Väggord ett lätt sätt att förnya ditt hem.

20 % rabatt under tjejkvällen, så långt lagret räcker.

Ny uppackat, härligt doftande teer och nyttiga dessutom! Prova frukt/ ört te i olika smaker.

Te för 30 kr/ påse 100 gr (ord. pris 40 kr) gäller under tjejkvällen och så långt lagret räcker.

 

Välkommen in till våryran på krukmakeriet!

Torsdag den 2/4 öppet till 22.00

 
 

090331

Nu har vårfåglarna landat på krukmakeriet och de kacklar på..

 

Ja nu är de klara, åtminstone Torsten och Gunnel, Tyra och Stina! Det är fler som anmält sin ankomst!

Skämt och sidor så tycker jag det är väldigt roligt att skapa dessa fåglar/vaser. Det roliga är att jag är full av inspiration för det är nästan ett år sedan jag gjorde dem sist.

Och så hamnade dem I PT i lördags. Känner mig jätte stolt att de fick en plats bland de påsktips som serverades i Pt:s Helg uppslag.

De minsta fåglarna är lika charmiga som de stora är stolta och finast tycker jag är att kombinera flera i olika höjder.

Sedan är de också döpta, mest namn från vårt kära 40-tal. Det var en idé från min praktikant Anna, som var hos mig första gången jag gjorde dem. Det blev verkligen pricken över i:et på dessa personliga fåglar.

 
 

090330

Fotboll mitt i vintern...brr,brr


Ja så var det då dags att inleda fotbollssäsongen.
Ja tränings matcherna!

Fastän jag hade klätt på mig med underställ och allt därtill (det är ju vinter ute här hos oss, - 8c) så var jag djupt nedfryst efter att varit åskådare i 1 1/2 timme.

De hade kunnat sälja hur mycket varm dryck som helst!

Även om detta var en träningsmatch i div 4, så finns det alltid glada föräldrar som är hängivna supportar och djupt nedfrusna efter denna dag! Vem sa att fotboll var en sommarsport!?

 
 

090327

 Soppa på en spik...

Sedan en kort tid tillbaka har jag arbetat med ett tema "Soppa på en spik", inspirerad av  den rådande "krisen". I dessa hårda tider gör inte avkall på ditt sociala liv. Gör ”soppa på en spik” och bjud dina vänner till en härlig middag. Har för dessa tillfällen drejat en läcker och rejäl soppskål, rymmer ca 6-7dl, finns i tre dekorer. Detta är min favoritskål till lunchen när jag brukar äta min lax sallad eller fil och flingor. Gör vardagen och det enkla till en fest!

Kom in och inspireras eller shoppa loss i brännheta shopen.

Du som VIP har specialpris på dessa soppskålar 200 kr/st när du köper 4 st (ord.pris 250 kr/st) gäller from idag torsdag 26/3 till onsdag 1/4.

Gäller så långt lagret räcker och ni som inte kan komma till krukmakeriet gäller ett mail som er beställning eller ringa och boka av 0911-164 50 (obs frakt tillkommer). Bli VIP:are här!

 

Lördagen den 28/3 11.00-15.00

 på krukmakeriet för VIP:are och andra…

har vi provsmakning av soppa

och flera spännande recept

du kan ta del av.

Välkommen in och inspireras!

 

 
 

090325

Prickar man blir glad av...


Känner mig härligt glad efter en skön söndag med strålande sol och en tur ute på isen.

Blev så inspirerad  av vårsolen så det blev till och med hembakta kanelbullar, alldeles rykande färska. Vi fick lite främmande och det blev ute lunch med grillkorvning och våfflor till lunch. Det är nu man förstår varför man bor på denna breddgrad!

Kunde inte låta bli att lägga in denna bild på korgen med den grönprickiga köks handduken från Malin Westerberg collection. Har kommer ett snabbt och enkelt tips att förnya i köket. Investera i en ny kökshandduk och ny disktrasa och köket blir som nytt! På krukmakeriet finns det handdukar oxh disktrasor både från Spira och Malin Collection. Under kökshandduken ligger de nybakta kanelbullarna, mega stora!

 
 

090318

Härliga dagar kräver härliga muggar...


Nu häruppe i norr har vi en härlig tid med fina dagar, vårvinter. Snön ligger fortfarande kvar men solen lyser starkt och värmer i nacken.

Långa promenader eller skidåkning helst ute på isen är att rekomendera! Belöningen brukar bestå i en härlig paus på någon stubbe som tinat fram och en rykande het kopp kaffe eller choklad!

Till dessa underbara stunder kan man inte vara tillräckligt noga i vad man dricker! Har drejat vita kosor med tassavtryck, DJURSPÅR I SNÖN(björn, älg, tjäder och hare) som passar alldelles utmärkt till detta ändamål.

Finns i brännheta shoppen, små 210 kr/st och stora 250 kr/st för omgående leverans.

 
 

090316

Strålande sol på Piteå Parallellen

Då var det återigen dags för årets tävling. Ja i vår familj finns ett engagemang för utförsåkning och klubben som vi tävlar för arrangerar en tävling som är ett begrepp bland åkarna längst här uppe i norr!

Känd för spännande skiddagar, strålande sol, bra priser ( tycker alla barn som älskar kexchoklad ) och härlig stämmning.

Söndag morgon, dagen det verkligen gäller (parallellslalom) var det dimma hemma hos mig och jag tänkte, men det skulle vara sol? Körde ut till Wallsberget för att hjälpa till med förberedelse och döm om min förvåning och stora glädje när solen spricker fram och bländar hela Wallsberget. Vi fick en strålande vårdag! Tack du däruppe! Kunde inte låta bli att lägga in denna vackra bild som min dotter tagit!

 
 

090310

Nya kuddar från Spira på plats


Spana in detta härliga tyg från Spira. Man kan inte bli annat än glad!

Just nu finns det som kuddfodral och på löpmeter, bricka och brickbord.

Runda brickor i 46 cm diam, väntas hem inom kort.  Rekomenderar själv varmt storleken på denna bricka, perfekt att bära fika till uterummet eller köksbordet. Det finns även i svart/vitt  som brickbord.

Provade att matcha min gröna och turkosa keramik mot detta tyg och det blev en härlig färgkick!

Konstigt att när våren kommer med sitt intensiva ljus har man ett behov av glada gärna starka färger.

 
 

090307

På drejskivan en lördag....


Nu börjar det närma sig! Påsken! Ja en bit bort men jag måste vara ute i lite tid för att

mina fåglar ska hinna bli färdiga. Det känns återigen väldigt kul att få komma tillbaka och göra dem. Det är fjärde året som jag drejar dem och det görs bara ett visst antal sen är det slut! I år blir de helvita med gul näbb och olika färger på stjärtfjädern. Fåglarna får sedan ett namn innan de går ut i shopen. När de ska få namn har jag oftast tagit hjälp av någon och det brukar bli en rolig stund när dialogen är het...

- Nej men jag tycker han ser ut som en Gunnar! och så vidare.... tillslut har alla ett namn.

 
 

090302

Sportlov med stormvarning...


Ja då kom det efterlängtade sportlovet till Norrbotten!

Första dagen var planerad med varmchoklad i termos och ut på isen med skidorna.

Hm !

Vädret, kraftig blåst och snö blir en mindre snöstorm dvs = ingen dag på isen.

Hade gjort mig till och bakat! Det fick bli fika inomhus idag.

Imorgon blir det drejskivan för mig men förhoppningsvis blir det skidor för någon annan imorgon.

 
 

090228

Nya former på drejskivan...

För två, tre veckor var det dags att börja dreja av de skisser som jag gjort under "ledigheten".

Jag tycker verkligen om dessa dagar. Denna gång gällde det att dreja en form som var lite ovan för mig.

Det kommer mera just nu är det några tekannor på gång som just nu är i glasyrbränningen.

Här kommer bilder på några färdiga alster. Det är en skål med ett lock, dekoren heter kvist och jag lät en kvist vara kvar som handtag.

 
 

090225

Nytt i skyltfönstret

Dags att börja dreja "prästkrage" . Det är en av mina serviser som det drejas mest av nu inför våren och sommaren.

Den innehåller allt från lilla expressokoppen till stora fat och skålar.

Sitter just nu och dricker en kaffe latte i glaset ni ser på bilden. När man mjölkar som jag är den perfekt, för glaset håller värmen bra.

 
 

090219

Vårens blomster i nya former

Tulpaner i alla världens färger. Det grönskar och riktigt knakar... än så länge bara i blomsteraffären här uppe i Norrbotten.

Vi har en riktig vargavinter som vi brukar kalla det och har precis avverkat 4 veckor med en snitt temperatur på -20 grader!

De här vaserna har en utanpåliggande handmålad dekor och höjden är från ca 18 cm upp till 38 cm.

Rymmer en härlig bukett med blommer eller en vacker bukett med grenar från körsbärträd?

 
 

090209

Vår fräscht i köket...

Kan inte låta bli att bli inspirerad av vårens nya tyger från Spira.

Här tyget Stensöta  tillsammans med olivkrus och limepress.

Burken med eklock ingår i en serie som heter stapelbar och finns i trehöjder och med två ollika diametrar, denna ca 12 cm och en vidare ca 22 cm.

Den praktiska vitlöksriven syns i bakgrunden.Det gäller att "hålla i sig " nu i dessa förkylningstider.

Kanske ett tidigt tips till alla hjärtansdag!

 
 

090130

Nu börjar nyheterna trilla in...


Har precis fått första leveransen från tygmärket Spira.

Lite nya mönster och sköna färger som möter vårensbehov av ljusa och glada toner.

Här kombinerat med disktwågansetet, som här får en fräsh vår variant med gul disktrasa och kökshanduk.

Känns kul att gult är på "tapeten" igen.  Håller som bäst på att skissa på lite olika vaser som kommer inom kort. Någon av dem får bli i min gula glasyr....

 
 

090125

Kittel,Kittel, Kittelfjäll...

...här kommer vi. Ja tjejgänget, fjärde året i rad. Från att vara väldigt osäker snö tillgång så fick Kittelfjäll på några dagar ca 40 cm snö.

Jo, så det fanns snö i backen.

Hade en sån där skön helg med massor av tjejsnack och laddning av batterierna.

Sikten var något dålig under dessa dagar. Första dagens skidåkning bjöd från början på en vacker och udda upplevelse, med bra sikt uppe på hyllan (där liften slutar) och dimma i dalen. Om man inte visste kunde man tro att man var på tusen meters höjd.

Trött i benen men nöjd efter en helg med rolig skidåkning! Ner kommer man ju alltid, eller hur!

 
 

090120

Vackra dukar...

 

Här kommer lite resultat av städningen i krukmakeriet och gjorde om på ett litet bord som dukades med Tones fina dukar.

Tone är en av våra textilare tillika illustratör från bygden. Här ses hennes stickade dukar i svart, vitt och sandfärgad.

Blev helläcker kontrast till stramheten i det vita godset  "kubistiskt" här med den lilla kaffekoppen på fat.

Jag tror att kontraster är den av de trender som kommer vara starka i år och det handlar inte bara om färg utan även som här känslan.

 
 

090106

Nytt år, nya tider..

God fortsätting på det nya året! hoppas ni fick de de där sköna efterlängtade lediga dagarna. På nått sätt känns det ändå skönt att få börja om på ett nytt år. Städa lite, inventera och börja planera för ett nytt år, 2009. Ändå kändes det vemodigt att börja städa ut julen ! Hann liksom inte med att njuta av allt pynt i år. Jag gjorde mina första skiddagar under jullovet och ja, man fick ett kvitto på att det är bara att börja träna benen om det ska vara någon mening att åka till kittelfjäll med tjejkompisarna!

 
 
     
© 2007 katarina k | Prästgårdsgatan 31 941 32 Piteå | Tel. 0911-164 50 Fax. 0911-152 80 | info@katarinak.se