Till Startsidan
     
 
 
ARKIV 09

ARKIV 08

081223

God jul o Gott nytt år

Tack alla mina kunder för ett fantastiskt år!

Jag har haft ett roligt år med flera utställningar och mycket spännande arbete med krukmakeriet. Tegelutställningen på Norrbottensmuseét i Piteå och dess arbete är en av  2008 händelser jag tänker på. Att få chansen att på ett annat sätt att förvärva ett kulturarv kändes starkt för mig och mycket roligt!!

Nu kommer krukmakeriet att stänga under perioden 12-26 januari för att samla kraft inför det nya året 2009. Under denn tid når ni mig enklast på mail.

Jag hoppas ni får en lång och skön julhelg med mycket tid för familj, vänner och er själv!

Vi ses......

 
 

081219

Drejskivan går så fort, fort, fort....

Oj vad tiden rinner iväg nu är det snart julafton.

Ett sista julklapptips till er som känner er villrådiga!

Disktwågan set med borste och designad disktrasa.

En praktisk julklapp till familjen som råder bot på röran kring diskbänken. Den finns med dekor på pijtmåle eller med ett snyggt reliff mönster.

Välkommen in till ett just nu brännhett krukmakeri där ugnarna går för runt och drejskivan snurrar fort, känns som tomtens verkstad.

Välkommen!

 
 

081207

Julens brännheta lilla SPA kit

 

Nu kan du enkelt göra fint i badrummet. Med detta lilla kit blir toaletten som ny.

Ljuslyktan sprider ett varmt sken och påminner om en snölykta.

Tvålfaten blir en praktisk  plats för tvålen och annat.

Tvålen är handgjord från Jeanettes Naturtvål och sprider en härlig lagom doft av jul.

Detta lilla kit är ett bra julklappstips och du hittar det på min brännheta shop ,kostar 370 kr för alla tre delar.

Välkommen in!

 
 

081203

Brännheta julklappar i shopen

Nu är det nya brännheta julklapptips i shopen. Har du något annat på önskellistan är det bara att höra av sig på info@katarinak.se.

I ateljén är det fullt med nya ideér och drejskivan går för brinnande livet!

Funderar på att söka sponsring på handkräm eller kanske bli uttagen en provgrupp?

Det går nämligen ca en 1/2 tub handkräm varje kväll framför tekoppen. När kylan slår till här uppe och man är krukmakare så har man händer som känns som fotfilen!

 
 

081201

Här kommer min nya julservis "GRAN"

En ny bruksservis håller på att växa fram.

Just nu finns det skålar, kannor, några fat och naturligtvis muggar! Har drejat "latte" glas och små kaffe muggar som även passar till glögg.

Nästa vecka kommer julen stora mysiga tekopp.

Är lite mugg galen. Tänk att efter 15 år tycker jag det är lika spännande att göra muggar!

 
 

081127

Mer bilder från ett julstädat krukmakeri!

Ikväll tänder vi julen i Piteå vår kära poppel skall tändas och det är glögg och körsång klockan 18:00 vid poppeln.

Här på krukmakeriet är det glöggmingel mellan 18-21 med lite sött och salt tilltugg och en första chans aytt spana in julen på Katarina.k. Vill du komma? Anmäl dig som VIP:are här VIP och du är välkommen ikväll.

 
 

081126

Julfint i krukmakeriet

Nu har det städats och plockats i krukmakeriet.Ni kan inte ana hur mycket damm jag producerar när jag drejar och håller på! Drejskivan har gått för fulla muggar nu i några veckor och nu börjar hyllorna bli fulla av nyheter och gamla godingar. Denna ljusbricka är en av nyheterna och den finns just nu i svart och vitt stengods alla har olika dekor på ovan sidan och den är ca 45 cm lång. Visst är ljusen coola ? Jag har fallit pladask för dessa nummer ljus, finns snart ute på min brännheta shop! Längtar till advent när man får tända första ljuset.

 

 
 

081114

Ibland lyckas även amatörer med sin fotografering.....

Detta är en bild från ett frost fruset Piteå. När jag var och brände Raku fick jag en stund över mellan bränningarna. Jag "gick loss" med kameran i min mammas trädgård och där fanns det en hel del spännande saker att fota. Dessa blå tistlar måste jag bara skaffa till min trädgård nästa år!!

 
 

081109

Mina simmarpolare...

Sedan ett antal år tillbaka är simning en av mina favorit sporter.

När jag var gravid med min yngsta dotter initierade jag en Masters grupp i simning här i Piteå.

Det är helt enkelt ett gäng gamla avdankade tävlingssimmare, om man får uttrycka sig så? Vi träffas en gång i veckan och tränar en stund. Fördelen med att ha kommit i denna ålder att det inte är av en avgörande betydelse om träningspassset skulle sluta i bastun innan man simmat tänkta metrar i bassängen. Grabbarna jag simmar med är första eran av Piteå simmare och har en gång i tiden tränat i tjärnen som ligger brevid badhuset, det ni!!

Jag tror inte i min vildaste fantasi att min sport blivit simning om jag varit tvungen att träna i tjärnen. Tur för mig att de uppfann simbassängen! Simma lungt!

 
 

081102

Raku betyder lycka...

Har varit och bränt Raku hos min mor. Otroligt spännande! Förhållande vis snabb, dramatisk och eldfläng teknik som min mor är väldigt duktig på. Tur för mig!

Det som är roligast är resultatet av bränningen syns inom några timmar. Det tråkiga att det ibland går sönder alster för att kylningen från 1000 c till några hundra går så snabbt.

Här har jag gjort masker ,kvinnoansikten och några kvinno skulpturer.

 
 

081027

My home, min borg, mitt lugn...............

Ja, mitt hem betyder en hel del för mig. Känner behov av att det ska präglas av ett lugn mitt upp i all denna vardagskaos.

Just nu upplever jag att dammråttorna har tagit över och jag måste finna tid för upprättelse = städning!

Känner en viss vemodighet till att mörkret har kommit på allvar. Får springa omkring och tända lampor när man kommer hem på kvällen! Hm.., min man älskar hösten, han längtar efter snön!! I så fall ska det var för att man får tända ljus igen!

Utställningen med hus är på väg hem till krukmakeriet.

Planen är att de nu ska sättas upp med belysning, passar bra i mörkret! Håll utkik i stora skyltfönstret eller fler bilder här!

 

 
 

081021

Rosa hela veckan...

Som VIP hos Katarina.k har du chansen att handla med rosa rabatt speciellt för dig..

.. och medverka till att en slant går till insamlingen av rosa bandet!

..och vara med i en utlottning av presentkort om 10.000 kr i shopping genom Piteå Presenterar. Detta gäller från tisdagen 21/10 till lördag 25/10.

Kan inte bli annat än påverkad av cancer, tänk den dagen man löst cancerns gåta. Så många som är drabbade direkt eller indirekt, nära och kära .

Tycker att denna vecka verkligen behövs för att sätta fokus på just allt runt cancer.

Omtanken kan inte vara stor nog för de som drabbas.

Så dessa dagar hos katarina.k går 10 kr till rosa bandet när du köper en ljuslykta för

160 kr.

Rosa hela veckan, temat i krukmakeriet ... som handlar om omtanke, en ljuslykta för 160 kr där 10 kr/ såld lykta går till rosa bandet, eller en skön stor te kopp för din själ att fylla med goda teer( röda gröna och frukt te) en praktisk burk för dina teer och sist men inte minst vitlöksriven för din hälsa!

För dig som är VIP och inte fått något utskick, kanske har det blivit något galet med din adress? Klicka på denna länk info@katarinak.se så får jag din korrekta adress och skickar dig ett rosa erbjudande omgående!                    

VIP hos katarina.k är till för de som är intresserade av vad som händer på/ i  och runt krukmakeriet och mig som keramiker. Det betyder att man får några mail /år om inbjudningar till vernisager, special kvällar, erbjudanden och annat smått & gott.

Så har du en mail adress och är intresserad är du välkommen! klicka på denna länk info@katarinak.se och skicka ett mail till mig med din adress och att du vill bli VIP så fixar jag det.

Hoppas ni får en skön vecka och jag återkommer strax med spännande bilder från helgens Raku bränning!

 
 

080925

TJEJkväll på stan

 Idag torsdag är det dags för höstens tjejkväll här i Piteå. Här på på krukmakeriet har vi laddat upp och det finns ett skörde tema men syltburkar, olika storlekar och olika färger. några läckra Pajformer för hösten härliga efterrätter. Vaser för hösens vackra kvistar och äpplen för förvaring som garanterat står hela hösten/vintern. Spiras nya hösttyger är just uppackade och här visas svart Eden med röd eller lila accent.

Krukmakeriet är öppet till 22.00 ikväll och special är att du får en Katarina.k -tjuga för varje påbörjad hundrakronor du handlar för under denna dag och denna gäller som pengar vid nästa köptillfälle på krukmakeriet( Gäller ej beställningar). Välkomna in!!

 
 

080901

Hemkommen full av inspiration

Ont i fötterna, värk i vaderna efter flera dagars rännande i staden.

Men full av inspiration inför hösten.

Det känns som om man tankat inspiration i flera dagar och det blir spännande att se vad som blir av det.

Spännande var också Moderna museét

De hade en rolig installation som kallades ketcup sandwich och var ett antal glasskivor på hög där konstnären

hällt ketchup mellan och sedan ställt flaskorna snyggt på sidan......ja, vad är konst? Ställ er den frågan, den är inte enkel......

Skönast var nog ändå Rosenadals café med god mat och härliga hembakta bondkakor intagna under äppelträdena i i deras trädgård. Det blommade för fullt och deras dahlior var vackra!

 
 

080828

På väg till huvudstaden.....

Ja nu bär det iväg till Stockholm för att gå på årets Formex / designmässa och lite annat smått o gott.

Egentligen är det ett ganska späckat program med ett antal museér och gallerier inbokat.

Tänkte avsluta med ett besök på Rosendals trädgård på Djurgården som blivit ett av min favoritställen när jag åker till huvudstaden.

Lite gott käk ligger också i planeringen.

Maten har blivit en del av planen när man åker iväg så här, känner gärna för att prova något nytt. Kanske blir det Asiatiskt ..........?

 
 

080821

En snabbis till Kiruna över dagen .....

Igår bar det iväg till Kiruna på en nätverksträff för ett gäng konsthantverkare från Norrbotten. Vi samlades i Kiruna på Ishotellet och fick bla. en föreläsning av Arne Berg och en guidning runt ishotellet och i deras kyliga islager! Man hade precis valt ut årets konstnärer som ska få göra sviterna och man är redo för att bygga ishotellet för 19:e gången. I sommar har man haft utställning av skulpturer som är gjorda i magnetit från Kiruna. Ja vilket ställe, man riktigt känner kreativiteten i luften........

Fastnade för denna skulptur, som en passpartou till omgivnigen eller livet...

 
 

080819

Idag öppnar krukmakeriet.......Välkomna!

Kan inte låta bli att lägga in en bild som jag tog under min veckas ledighet. Min systerson hälsade på oss och förutom att vi hann med bland annat en simtur i havet (18c i vattnet, Brrrrrrrrrrr) så gjorde vi en pankakstårta till lunch med egna jordgubbar från landet.

 
 

080812

Nu blir det en veckas vila för krukmakeriet..............

Ja, nu tar krukmakeriet semester en vecka och det betyder att vi håller stängt butiken /ateljen.

Laddade för en spännande höst...

..ÖPPNAR KRUKMAKERIET igen

TISDAGEN 19 AUGUSTI, VÄLKOMMEN !

TIS-FRE 10-18 och LÖR 10-14.

Om ni vill beställa går det bra att

maila info@katarinak.se så hör jag av mig under v.34 när vi öppnar coh bekräftar.

Hoppas ni får en lika sköön vecka som jag tänker ha. Se lite OS , simma en sväng i havet och läsa några böcker.

Ha det så gott så länge, vi ses....................

 
 

080810

Sista brännheta Nolia dagen....................

Inför hösten. ..lite nytt och fräscht i köket. Idag sista dagen på Noila är det Shläjven och Remidjen som får stå i fokus. Har nu drejat dem i svart och med en ny form med ny relief på utsidan.

Idag söndag sista brännheta erbjudande för denna gång på Nolia, SHLÄJVEN för 350 kr (ord.430 kr) och REMIDJEN 250 kr (ord. 310 kr) ett brännhett erbjudande.. OBS! Så långt lagret räcker, enbart på Nolia eller via mail!

Ni som inte kan komma till Nolia idag, om ni mailar en beställning med lördagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080809

 Brännhett pralinfat...ett modernt kak fat!

Detta fat på fot gjorde jag första gången för några år sedan och det blev genast en av Pitebornas favorit. Modernt för att det är lagomt stort, lite GI tänk! Behöver inte känna prestationsångest över att måsta ha många sorter utan även enklaste mariekexet ser ut som lyx på detta fat som kallas PRALINFAT. Dessa göra jag med många olika mönster på kanten och oftast vita.

I dag lördag ett brännhett erbjudande, PRALINFAT för 450 kr (ord.540kr). OBS! Så långt lagret räcker, enbart på Nolia eller via mail!

Ni som inte kan komma till Nolia idag, om ni mailar en beställning med lördagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080808

Fredagens brännheta tips...en brännhet nyhet!

Vårens nya servis KVIST som först nu hunnits drejas i koppar, glas och tekopp!

En vit servis med utanpåliggande handmålad dekor. Stilren, stram och bara genom att byta lilla fatet under koppen får man olika serviser. Här på bild med ett grönt fat.

Idag fredag ett brännhett erbjudande att köpa två st glas för 350 kr (ord.420kr) eller två kaffekopp för 320kr (ord.380 kr) och lill fat för 40 kr/st (ord. 80 kr).OBS så långt lagret räcker, enbart på Nolia eller via mail!

Ni som inte kan komma till Nolia idag. om ni mailar en beställning med fredagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080807

Ordning och reda.....inför hösten

För några år sedan när vi byggt hus och temat i familjen var att alla skulle vara delaktiga och ansvariga för hur det såg ut bla. i köket, så uppstod ett problem att disktrasan och borsten var på minst fyra olika ställen hela tiden!! Praktiker som man är så började jag jobba på en idé och efter en testperiod i vårt eget kök så var den klar... den heter DISKTWÅGAN och bär både disktrasa och borste i kombination med mitt tvålfat får man en komplett station för dessa blöta och kladdiga ting som trots allt är nödvändiga i köket. Idag torsdag finns disktwågan set (4 delar) i vitt och svart till specialerbjudande för 500 kr (ord. 590 kr) OBS så långt lagret räcker , enbart på Nolia eller via mail! Ni som inte kan komma till Nolia idag. om ni mailar en beställning med torsdagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080806

Krydda ditt liv med en brännhet favorit.....

För några år sedan när jag hade problem att få basilika plantan att överleva fick jag lära mig knepet att kryddorna behöver mycket vatten. Efter ett antal övervattningar med vatten överallt skapades behovet av och idén till kryddkrukan. Inför Nolia har jag för första gången gjort den i svart och ja, jag tycker den blev läcker.Under onsdag finns kryddkrukan i vitt och svart till specialerbjudande för 200 kr (ord. 260 kr) OBS så långt lagret räcker , enbart på Nolia eller via mail! Ni som inte kan komma till Nolia idag onsdag. om ni mailar en beställning med onsdagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080805

Brännhet favorit till Nolia pris...........rivigt värre!

Under tisdagen är det vitlöksriv i svart stengods som är dagens brännheta erbjudande på Nolia.

Med ett tumgrepp i kanten, klart för upphängning och skål form gjord för att fortsätta med en vinegrätt blir detta en favorit i köket. Under tisdagen finns den till specialerbjudande för 120 kr (ord. 180 kr) OBS så långt lagret räcker , enbart på Nolia eller via mail!

Ni som inte kan komma till Nolia imorgon.. om ni mailar en beställning med tisdagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080803

Aktuellt i montern 442....

Har drejat en del i svart inför hösten och kommande vinter! Fast jag hoppas verkligen inte att sommarn är över! Jag tänkte ju vara ledig efter Nolia!

Det nya är Kryddkrukor stora och små, shläjven och remidjen i svart och en en del fat stora och små.......och naturligtsvis kundernas favorit KOSAN i svart!!!

Som imorgon måndag är till Nolia specialpris KOSA svarta små 350 kr för två stycken ( ord. 420 kr) OBS så långt lagret räcker! Passa på!  Ni som inte kan komma till Nolia imorgon.. om ni mailar en beställning med måndagens datum så får ni möjlighet till samma erbjudande + frakt till er! info@katarinak.se

 
 

080802

Stolutställning i hall 4 ...missa inte den!

I år på stora Noila, har man skapat en stolutställning där man låtit 6 st konsthantverkare i hall 4 utgå från en Ikea trä stol och sedan göra vad man vill den. Dessa stolar står utställda i hallen för allmänt beskådande.

Du kan rösta på din favorit och ha chansen att vinna ett presentkort på 1000 kr eller lägga ett bud på någon av stolarna. Pengarna från budgivningen går till "rädda rengskogen". Själv tycker jag detta är rolig aktivitet och har bidragit med en stol, hoppas att du tar dig tid och spanar in alla fantastiska skapelser, man kan sitta på nästa alla!

 
 

080801

Stora Nolia öppnar imorgon och där är jag....

I monter 442 i hall 4 återfinns Katarina.k (Normalmia gympasalen för er som är bekanta med Piteå). Äntligen efter några dagars arbete är montern klar och denna gång fick även drejskivan följa med. Ser framemot en intensiv vecka som brukar vara rolig, varm och mycket folk. Ni är hjärtligt välkomna förbi och mitt hetaste tips till er som är i faggorna och skall besöka Stora Nolia är att inte missa HALL4 med konsthantverk och Trädgårdslandet.

Krukmakeriet inne i stan är öppet som vanligt under Nolia TIS-FRE 10-18 och LÖR 10-14

Vi ses...............

 
 

080716

Främmande för en dag och palt på menyn.....och en nyhet från mig!

Nyheten är dessa tavlor som har motiv från Piteåbygden. Har ett tag varit intresserad av att arbeta med det fotografiska uttrycket på leran. Just de här är ca 12x12 cm och finns snart på shopen och naturligtsvis på Stora Nolia 2-10 augusti.

Igår hade vi gäster från England i Piteå och det bjöds på palt på stadens gator. Hoppas det var någon Engelsman som fick smaka! Det brukar vara trångt vid serveringsborden. Själv höll jag till i krukmakeriet ...det gäller att inte tappa fart ...det lider mot Nolia........... fast först ska vi dansa och le i "Pite stan".

 
 

080709

Nu börjar det bli varmt...........

...i krukmakeriet! Har fått upp farten på drejskivan och ugnarna går i skift. Min nya assisent klagar på värmen!!

Man får inte ligga på latsidan om man vill ha fint på Nolia.

Håller just nu på att välja vad som ska få följa med. Tror att temat för min del blir "Favoriter".

Det blir favoriter från olika serviser som får komma med till Nolia och HUs stora, små och Vaser stora, små och.............minst en nyhet!

Dem får ni en tjuvkik på nästa vecka när de är klara!

 Nej, nu ska jag ta miina golfklubbor och gå ut i sommar kvällen. Lev och må på er!

 
 

080701

Vernisage på Accusticum onsdag den 2 juli 18.00 i Festspelens regi...

Utställning i blackbox i samband med konserterna hela veckan, onsdag tom söndag på avslutningskonsertern Made in sweden.

Det är jag och målaren Mats-Åke Bergström som ställer ut.

Jag har med mig min utställning med kroppsspråk/ maskerna som jag tycker passar bra in vid detta tillfälle. Konserterna innebär med möten mellan männiksor och mellan musiken.

Helt faschinerande av resultatet att ställa ut i ett mörkt rum med svarta väggar! Det är bara kraftig belysning på konsten och man får som betraktare ett lugn att beskåda konstverken som kommer ut från väggarna vilket ger en otrolig känsla!

Hjärtlligt välkomna!

 
 

080627

En vanlig helg under sommaren i Piteå...

Nu har Summer Games börjat och staden är full av fotbollsspelande ungdomar och  engagerade föräldrar.

För vår del är det första gången på många år som vi inte har någon som spelar och ja trots att det innebär en hektiskt helg så saknar jag det. Tur att min syster har några yngre förmågor som spelar, så man får titta på deras matcher.

Här på krukmakeriet är det full rulle och ikväll har vi öppet till 24.00 och imorgon till 15.00 för alla shoppingsugna supportrar. Välkomna in !

  ....Good luck and fair play!

 
 

080619

Midsommar,midsommar,miiitt i sommarn...

Denna vecka har varit hektisk. tillbaka till drejskivan och verkligheten.

Nu är det bråttom att hinna dreja, mer kryddkrukor  fler spargrisar och muggarn har hunnit ta slut under tiden jag arbetat med utställningen.

Sen så är det en underbart kort vecka som slutar med en härlig helg som heter midsommar!

Längtar till sillen och färskpotatisen (som man inte behöver skala) och jordgubbarna till efterrätt. Hoppas bara att vi får vädret med oss.

 

Glad Midsommar på er alla.......

 

 
 

080614

Vernisage idag ...Välkomna!

Mer bilder! Är så kär i ytorna på några av vaserna man har ju fått sina favoriter under arbetets gång och äntligen är allt klart att vias.

För er som inte kan komma visar jag några fler bilder. Utställningen kommer att pågå fram till 31/10 så om ni är upp i Piteå under sommaren, titta in och se vad man kan göra av några tegelstenar!

Piteå Museum ligger på vårt vackra Rådhustorget och är öppet tis-fre 09.00-16.00 och Lör 11.00-15.00.  

......Välkommen!

 
 

080613

Tegelutställningen

......Ett blänk, något i glasyren som fångar din blick.

En matt yta, en blank yta, en mörk, en som ser ut som guld och en som är spräcklig som ett gåsägg.

En undran om vad som egentligen har hänt här?

Ta dig tid, se på den, ta på den, kanske skymtar du en bild av någonting under en yta, ett hus, en dörr, människor? Känn känslan av historian den vill berätta. Var nyfiken.

Glasyrer är som poesi.............

För ungefär ett och ett halvt år sedan, när Anna Elmén från Piteå Museum besökte min atelje och butik berättade hon om utställningen som skulle göras om Piteå, Norrrbottens sista tegelbruk ute på Framnäs, Öjebyn. Jag blev nyfiken, fanns det några tegelstenar kvar? Det är början på på denna berättelse och ett års arbeta att arbeta fram olika glasyrer och mitt sätt att förvärva ett kulturarv... Välkommen in till Piteå Museum och se vad man kan göra med ett par tegelstenar från Framnäs.

 
 

080606

Svenska nationaldagen

Känns nytt! Det här, att vår nationaldag är en röd dag och för de flesta betyder ledig.

Den här gången föll det lämpligt ihop med examen och det kan behövas efter alla tårtkalas.

För min del blir det lite golf kombinerat med lite jobb och sedan sill lunch.

Nu känns det som om sommaren kan börja när barnen sjungit "den blomstertid............" och blir lediga från skolan. Vi får hoppas på en lång och varm sommar med mycket bad! Kommer själv ihåg när man cycklade till Hamnviken för att bada. Fast man var alldeles blåfrusen skulle man ändå köpa den där glassen i kiosken.

Vilka minnen...........!

 
 

080526

Här kommer sommarservisen, full fart ut ur ugnen.......

Prästkrage är min sommarservis sen två sommrar tillbaka. Den har ett mönster av en stiliserad prästkrage oftast med en turkos prick!

Servisen består av allt från lilla kaffekoppen till stora fat att fylla vid sommarens stora fester. Mönstret är handmålat och får flöda fritt över godset. Överlappar oftast från utsida till insida. Nu gäller det bara att sommaren kommer så vi får sätta i gång grillen!

 
 

080519

Har du börjat fundera över studentpresenter?

Här kommer årets studentkit!

Det är fjärde året som jag gör det och det utgår från idén om behovet av porslin när man bor i studentkorridor och lever "compact living".

Kitet består av tre delar, skål, tallrik och ett glas för varm och kall dryck.

Årets design är vitt gods med en svensk flagga som hänge på glas och skål. Godset är dekorerat med tre olika ord som handlar om livet. Live, Love, Laugh att skicka med studenterna ut i livet.

 

 
 

080513

Mer sommar åt folket

Nu börjar takten öka ordentligt på drejskivan, som det brukar slutet på våren. I slutet på veckan kommer det första studentkittet ut ur ugnen och en del annat smått och gott till examensgåvor.

Inte undra på att man känner lite tidspress! Det riktigt knakar i växterna ute i trädgården. Rabarber tillhör en av mina favoriter under våren och jag vet inte om det beror på längtan efter rabarberpaj med vaniljsås eller om jag beundrar att den växer så kraftfullt fastän man bor i växtzoon 7!!

 
 

080507

Nu drejas det för fullt för examen och sommaren

Hemkommen, utvilad med träningvärk i benen efter några snabba golfrundor är det dags att dreja för sommaren.

Under tiden har mer av "Kvist " blivit klart i ugnen.

Några härliga fat  är färdiga och i sommar hoppas jag hinna dreja koppar, kannor och stora skålar.

Hoppas hinna! Det är ju också ett uttryck! Tycker ofta att sommaren bara rusar iväg.

Tänk om man fick stanna klockan? Vad skulle du göra då? Förutom måste listan? .........

 
 

080503

En snabbis söderut för att få lite sommarkänsla

Våren har blivit sommar i Stockholm och det var sagolikt vackert och blommande grönt i parkerna. Fick komma ut och lufta min golfsving och jaa, verkar inte som den har förbättrats av vila. Får väl hoppas att jag hinner slå något slag i sommar. Det är ju Nolia sommar i Piteå och jag är en av alla konsthantverkare som kommer att inta Hall 4, Normalmia.

 
 

080430

Katarina.k VIP

 

Under tjejkvällen startade jag min VIP klubb.

Det är till för de som är intresserade av vad som händer med katarina.k.konsthantverk.

Det kommer att gå ut några mail per år om specialerbjudande, VIP kvällar och inbjudan till vernissage och dyl.

Om du vill vara med i VIP är du välkommen att skicka ett E-mail till info@katarinak.se med din egen E-mail adress.

Sen till vinnarna av utlottning under tjejkvällen som får var sin Piteå Mugg.

De lyckligt lottade är Carina Stridsman, Norrfjärden och Terese Andersson i Luleå.

Tack alla ni för allt gensvar under denna tjejkväll.

 
 

080428

Tjejkväll på gång och "Kvist" på främsta plats.........

Tisdag kväll är det vårens tjejkväll på stan och på Prästgårdsgatan kommer det att vara bus ute på gatan.

Det är ett samarbete mellan fem olika företag och vi får främmande av Cinderella som ska visa vårens och sommarens festkläder. Håret har frissorna på Hår & sånt gjort och blommorna är från Bryggmans Interflora.

Katarina.k. och Keramix, vi har gjort två heta presentbord ute på gatan. Där vi visar heta presentförslag till sommarens alla fester.

Inne i krukmakeriet kommer ni att kunna se det brännhetaste från mig som är nya servisen "Kvist" och finns dagen till ära i stora härliga fat och de nya vaserna. Soppskålarna har dukats upp med handblåsta glas från Kerstin Paulrud.  Vidare så är det ett muggdille där ni kan hitta er nya "älskling" , kopp menar jag!

Välkomna in till en brännhet inspirations kväll!!

 
 

080425

Lite nya teer på krukmakeriet

Det här med hälsa går inte obemärkt förbi. Vårens trend med gröna och röda teer har spridit sig även till krukmakeriet.

Det finns ett rött te som heter "vår dröm" och ett grönt "sommarens fröjder", smakar bra för att vara så nytttiga!

Kunde inte låta bli att även prova ett smaksatt kaffe" choklad banan" till min svarta kaffekoppar.

 
 

080422

Nya former på drejskivan!

 

Idag blev det en sån där överraskningsdag på drejskivan!

Kände att jag behövde kasta loss från beställningarna och "leka" en stund.

Har nyligt gjort en ny dekor som jag kallar "Kvist" och ville prova göra den i stort format.

Det blev några stora härliga fat och några vaser i en ny form för mig. Just nu påminner de mig mest om seriefiguren Barbapappa, kommer ni ihåg dem?

Nu gäller det bara att orka vänta tills de har torkat och jag kan bränna dem, återkommer med bild när de är klara!

 

 
 

080420

Foto övningar pågår....................

Har införskaffat min första digitala systemkamera och övar för att överhuvudtaget förstå mig på lite. Helt ny värld för mig liksom egentligen det här med data.

Men jag är faschinerad av det trots mina skakiga händer blir skarpa bilder då och då!

Just nu är ljuset ute inspirerande att försöka återge.

 
 

080419

Får jag lov att presentera familjens katt.....

Tussi som hon heter, är 12 år och är i fin form. Lite galet egen så där som de flesta katter. Men hon kommer när man ropar på henne, så undrar om hon då per definition är hund?

Här är lyckligt ovetande om att hon snart ska badas men väldigt nyfiken på min kamera...

 
 

080416

Fler bilder av barnservisen "Krona" för prinsar och prinsessor!

Egentligen började det för snart 16 år sedan, när mitt första dotter föddes. Jag skapade min första servis, den heter " Barn" och jag drejar den fortfarande. Det är en servis som växt med behoven som man har som barnfamilj.

Ni vet en härlig burk för vällingpulvret, en praktisk burk för alla nappar som ständigt är på rymmen, en rolig matservis som är perfekt när man ska trolla in en tugga till i den lilla/ lille.

Sedan något år tillbaka finns det även en barnservis i vitt utförande med en dekor av en krona med pärlor runt som heter " Krona".

 
 

080415

spargris + elefant är lika med sant!

Sagolika kuddar från Spira med Isabel Normans härliga tryck, passar utmärkt till prinsar och prinsessor. Finns även som bäddset för de minsta.

Min servis " Krona " finns nu framme som Välling burk, nappburk, dopset( mugg,skål och fat)  och naturligtvis som spargris.

Spargrisarna kan beställas med inskription av barnets namn, födelsedag, längd, vikt och klockslag.

 
 

080412

April väder!?

Vilken konstig vecka! Helt plötsligt  får vi

kall snö och minus grader, precis när man börjat få vår vittring!

Men mitt hus som jag har ute på gatan utanför krukmakeriet för visning, blev vackert som bara den med istappar i taket! Eller hur!

Det är fler hus under produktion. De sista jag skulpterade blev med inspiration på temat flerfamiljshus.

De kommer att bli vita och svarta men fler färger kommer under sommaren.

Ni som inte sett dem "live" så är dessa hus ca 40 cm höga och står på en stople som är 1,5 m hög och är förbedda med belysning. Gjorda för att vara ute i trädgård eller på balkong sommar som vinter.

 

 
 

080409

Ursäkta stöket i krukmakeriet, ommålning pågår!!

Lite färg på väggarna kan ge ny energi.

Håller på att måla om i krukmakeriet. Kändes väldigt färgstarkt först med denna gröna ton men ju mer jag ser den desto mer känner jag att det blev rätt!

Undrar om jag snöat in på grönt i år eller om jag har någon slags brist av något slag?

Jag tycker det gröna är så fräscht mot den vita keramiken och från Spira finns det både brickor, textilier, kuddar och kökshanddukar i grönt med härliga mönster.

Kan ändå anses som lite fixerad vid färgen grönt. Har fått för mig att jag vill ha ett par gröna skor i sommar! Någon som sett några?

 

 
 

080404

HUS, Hus ,hUS och åter huS!!!!

Känner mig just nu lite vild och galen! Var bara tvungen att ta en bild på dem när de står på tork! Just dessa är ca en halv meter höga.

Har som sagt snöat in på HUS! Egentligen har jag alltid "samlat" på hus och planlösningar. När vi var i Paris en gång trodde jag att jag skulle avlida av nackspärr för alla dessa vackra fasader, spännande balkonger och vackra portuppgångar!!!!

Men det blev allvar för fem år sedan när vi byggde vårt eget och efter det har behovet att skapa hus i olika former och storlekar kommit med jämna mellanrum.

Arbetar med en utställning som kommer att vara en fristående del till en fotodokumentation om Piteås sista tegelbruk som lades ner på 1970-talet.

Där ska mina hus ska få vara objekt för mina glasyr expriment av just tegel från detta nedlagda tegelbruk.

Vernisage planerat i juni på Piteå Museum, lovar att "hojta" till när det är dags!!

 
 

080401

April, april ..................

Nej, detta är inget april skämt . Så här såg det ut på Prästgårdsgatan första april för fyra år sedan när vi hade tjejkväll på stan och det var modevisning av företagen från Prästgårdsgatan. Det var en kylig kväll och stan vimlade av kvinnor och folk i allmänhet. Jag hade kvällen till ära skapat två "korsetter" som bars upp av två modeller. Det var bara en grad varmt och jag tänkte i mitt stilla sinne att de kommer att frysa ihjäl!! Men nej, bysten av keramik blev varm av deras egen kroppsvärme och de frös bara lite på ryggen!! Ett oförglömligt ögonblick! Hade jag kamera? Nej! Tur att en av våra duktiga fotografer från vår lokaltidning var på plats och kunde ta bilder. På första sidan dagen efter löd rubriken "KYLIG KERAMIK" och bild på första sidan. Snacka om stolt keramiker den dagen!!

 
 

080329

 Nyfiken i en strut är han! Får jag presentera ALF!

Ni som varit in i mitt krukmakeri har förmodligen träffat Alf.

Det är krukmakeriets kelgris och tillika, en just nu tre år gammal guldfisk.

Han är charmig som få och otroligt social för att vara just en guldfisk! Inte för att jag kan stoltsera med så mycket erfarenhet av fiskar men bra verkar han må, i mitt krukmakeri.

Han är en stolt ägare av nio "hus". Förklaring, alla mina praktikanter har Alf som objekt och en del av deras projekt är att skapa något i Alfs akvaruim.

Just nu har han en härligt trasig sko som en tjej som heter Nathalie har gjort.

Lite lyxigt att få byta "hus" varje vecka!!!

 
 

080325

Våffeldagen?Nej, det blev muggar för hela slanten!!

Det missade jag! Nog för att jag gillar våfflor, prövade för ett tag sedan fibervåfflor, men det gick inte hem i vår stuga! Nej, ska man synda ska det vara gott!!! Nu blev det inga våfflor idag utan bara muggar i olika storlekar på drejskivan. Är kär i min stora kopp med hjärta på. Stört mysig, man nästan drunkar i den och speciellt med tanke på den där stunden på kvällen när allt lungar ner sig och man får en stund framför tv:n. Lite vardagslyx är du värd!

 
 

080322

Förkylt värre!!

Nu åkte man dit! Trodde nästan ändå att man var odödlig? Hade tänkt att hinna till drejskivan en stund i helgen. Den är ju så underbart lång denna helg, men inte blir det inte! Den här förkylning är inte att leka med och tyvärr verkar jag inte vara ensamm som drabbats. Känns nästan som det är fler Pitebor som snörvlar på än inte, men man ska inte klaga. Kanske en bok till? Sköt om er därute!!

 
 

080319

 

Glad

Påsk

Imorgon är det skärtorsdag och en härlig påskhelg vankas.

Undrar om jag för första gången i mitt liv ska fixa till en lamm stek till middag? Har inhandlat ett "ämne" och tänkte ge mig i kast, är lite orolig för att den ska bli så där seg och tråkig.

Varför inte tidigare?

Det beror nog på att jag i mina unga dagar var till Island och tävlade och där fick vi lamm och fårkött helt naturligt varje dag! Tyckte nog att det blev lite väl mycket kofta för min del, men nu är jag nyfiken på lamm!

Så är det någon med ett goda råd och recept på hur man bäst lagar till sin lammsteken, välkommen att maila info@katarinak.se alla goda råd mottages!!

 

 
 

080314

Nu "vart" ( blev, på svenska) det mycket skidor!

Man skulle kunna tro att jag är värsta skidåkaren så mycke skidor som det redan blivit på denna sida! Men då ska jag avslöja att så inte är fallet! Jag står mest där nere och ser mina barn och andras barn komma nersvishandet i värsta farten och svänga mellan alla käppar. Ett under att inte fler åkare åker fel!! Så är det att vara slalom mamma!! Ganska bra ändå, bara de håller sig från störtlopp. Det är oroligt för mamma hjärtat.

 
 

080309

Är det vår i luften?

Man kan ju undra eller hur!

Fredag laddas med härlig sol och lagomt kallt, lördag vaknar och termometern står på det lägsta temperaturen för denna vinter -20 c och avslutas med en söndag som innehåller snöfall/regn och plusgrader!!

Inne i krukmakeriet känns det ändå som våren har anlänt.

Ett utav mina  tidiga vårtecken är att jag längtar efter att dreja vaser till alla färggranna vårblomster och nu är de färdiga.

Första omgången fick betoning på två av mina dekorer "Prästkrage" och "Sundom".

 

 
 

080303

Nu har vårfåglarna anlänt till krukmakeriet!

Första laddningen med fåglar har kommit ut ur ugnen. Det är ett väldigt kacklande på dem. Charmiga som .....!!

Namn har de fått, Kerstin, Gunnel, Bengt, Sture m.m . Ja, kom till krukmakeriet och spana in din favorit!!

 
 

080229

Måste passa på!

Det dröjer fyra år till nästa gång man får skriv en rad den 29 februari!! Får mig att tänka på livet som går på i en rasande fart!

Ovan ser ni en tavla som heter "Dag för dag "och består av sju masker som hänger på en järntråd. Ville försöka symbolisera vardagen som går dag för dag, vecka för vecka. Försöka illustrera de skiftningar som finns i vardagen. Har dagarna olika färger? Vilken veckodag är din mest positiva dag? Jag hade i alla väldigt roligt när jag gjorde dessa masker!!

 
 

080224

Sportlov runt kröken! Se upp i backen!

Men först ska jag börja dreja för påsken och fåglarna har prioritet nummer ett. Kommer ni ihåg dem?

Har riktigt längtat efter dem, tänk att det har gått ett år sedan sist jag gjorde dem!

Sportlovs vecka, ja det förpliktar till minst en utflykt. Hoppas bara vädrets makter finns med oss. Det blir förhoppningsvis någon dag i skidbacken.

Men Krukmakeriet är öppet som vanligt även om jag inte syns till.

 
 

080218

Mer "Trädgård" från Spira

I toner av brunt, grått och med inslag av gult och rött går detta vackra tyg som totalt innehåller sju färger.

På bilden visas det tillsammans med mitt svarta stengods. Godset har en rubust känsla och påminner många om järn, finns i thekoppar, höga glas och espressokoppen ni ser på bilden.

Ljuset ni ser är ett treveksljus och har en fräsch svart blank yta och brinner många timmar!!

Får mig att bli inspirerad att dreja ljusfat, håll utskik!!

 
 

080215

Grönt är skönt!

En fredag där det skulle drejas utav bara den! Men då landade leverans av textilier från bland annat Spira och det blev fullfart i butiken, att skylta om och duka fram alla nyheter. Kändes jättefräsht med vårens färger. Mina stora soppskålar fick en skön inramning! Just nu är det stort som gäller, har drejat några härliga thekoppar som är gigantiska och rymmer minst en halvliter the.

Grönt är den accent färg som verkar sticka ut i vårens kökstrend och det säger inte jag nej till!

 
 

080211

Alla hjärtans dag på torsdag den 14/2

En dag att vara extra omtänksam mot sin omgivning.

Har hittat ett ordspråk ;

"LIVE WELL

LAUGH OFTEN

LOVE MUCH"

Kanske en bra checklista för varje dag som går?

Inspirerat av "alla hjärtans dag" finns det nu skålar och flera sorters muggar med detta tema.

Kanske en gåva med känsla blir rätt denna dag?

 
 

080204

Takdropp i februari?

Tro det eller ej!

Våren är på väg, man undrar om det verkligen är sant! Vart ska detta sluta?

Känner mig lite stressad! Tycker tiden bara rinner iväg. Drejskivan rullar på. Nu börjar värmen från ugnarna kännas i krukmakeriet och det börjar komma nytt på hyllorna.

Skulle vilja ha snö till påsk, i alla fall om jag fick bestämma. Längtar efter choklad i termos med korv macka och vår sol i ansiktet!

 
 

080127

Inspirerande skidåkning i Kittelfjäll!

Några dagar i fjällen. Vilken sagolik natur och växlande väderlek.

Men man känner sig liten när vindbyarna drar fram och yr upp snö! Ändå bjöd Kittelfjäll denna gång upp till otroligt fin skidåkning och mördande träningsvärk redan efter första dagen!!

Inte undra på, som en av tjejerna i

gänget sa: -Vi slösar för mycket energi

på att bromsa!

 Ja, det blir nog till att planera försäsongs träning till nästa år!

Inte undra på att man känner sig rik när man har förhållandevis nära till denna natur, bara 38 mil enkel väg.

 
 

0801222

Ett nytt år 2008!

Nu har drejskivan börjat rulla och dörren är öppen till krukmakeriet.

Det känns inspirerande med ljusets återkomst! Jag vet inte om det är åldern? Men för mig känns lättare och man blir på bättre humör när det blir ljusare och ljusare för varje dag!

På drejskivan har det börjat arbetas med ideérna för våren och sommaren.

Ja, man vet aldrig riktigt var det slutar! Men ni får väl komma in och hålla lite koll på mig! Välkommen!

 
 

071224

Från ett brännhett Krukmakeri till er alla önskar vi en riktigt god jul och ett gott nytt år!!!!

Hoppas ni alla får en skön och mysig helg. Själv ser jag fram emot juldagen när allt är över, man har ett kylskåp proppat med go mat och inte behöver laga middag på tre dagar!

Inte att förglömma mysstunderna i soffan med en bra film att se eller spännande bok att läsa.

Långpromenaderna eller den förväntade skiddagen uppe i kåbdalis, om det inte blir allt för kallt? Ja, vi är alla värda några dagars ledigheter efter denna hektiska månad.

Ta hand om er, så ses vi 2008!!

 
 

071213

Tomten har lagt in beställning!!

Just nu känns det som värsta tomteverkstaden och drejskivan går tvåhundra knyck i timman!! Otroligt roligt att få förtroendet.

Krukmakeriet doftar underbar stämning från våra specialbeställda pepperkaksljus från Ljusbodan. Så väntar jag med spänning att få öppna ugnen och se om det blev några röda vaser!

 

 

Ps. Det blev röda vaser och några ljusstakar.

 
 

071206

Tillbaka i Piteå !

Har nu varit i den stora staden, kan väl säga att de har sämre vinter än oss!!

Mässan gick bra och det var roligt att träffa många nya kollegor och spännande att se allt konsthantverk. Framför allt blev jag inspirerad av glasblåsarna och deras kreativitet.

Tack alla "Piteåbor"som kom ut till mässan och hälsade på, ni gjorde monter 4:12 till ett "mini Piteå"!!!

Borta bra men hemma bäst. När vi landade på Kallax måndag kväll och snön låg på marken och träden,det gnistrade och glimmade, vackert som ett julkort! Ja, just det är en av anledningarna varför jag bor här uppe!!

Julen har klivit in med buller och bång på krukmakeriet och vi har skyltat om i fönstren.

Det är alltid lika kul att få julskylta, årets tema har varit svart! Hade själv en viss tveksamhet, men ja? Som vanligt är det balans som är ledordet.

Välkommen in och kolla!!

 
 
071123
NU öppnar jag min nya hemsida!!


Tack till mina medhjälpare och alla som tyckt till under resans gång.... Nu börjar det! Känns kul och lite pirrigt. Det händer mycket just denna vecka, min nya hemsida öppnas och katarina.k. drar till Stockholm på mässa! Jo, krukmakeriet är öppet som vanligt till och med på skyltsöndag 12-16 för den som törstar efter inspiration till jul. Välkommen in!
 
 
Vad då mässa? Stockholm? Jo, till  helgen 23-25 november, går mässan Glas & Porslin 2007 på Gustavsbergsmässan i gång för första gången och vi ( atelje renö och Katarina.k.) är där för att visa vårt konsthantverk. Känns pirrigt det med! Fast värst har det nog varit att skicka iväg allt gods, en hel pall!

Spänningen är olidllig, kommer allt att hålla! Vi har monter 4:12 och du är hjärtlligt välkommen att hälsa på oss!!
 
 
     
© 2007 katarina k | Prästgårdsgatan 31 941 32 Piteå | Tel. 0911-164 50 Fax. 0911-152 80 | info@katarinak.se